Over MM Partnerberichten Op vakantie in eigen land? Ontdek de leukste markten

Op vakantie in eigen land? Ontdek de leukste markten

 
Wist jij dat er steeds meer Nederlanders zijn die kiezen voor een vakantie in eigen land? En wist je dat er ontzettend veel verschillende markten worden gehouden in de verschillende regio’s van Nederland? Wanneer je een vakantiehuis Nederland geboekt hebt dan heb je ontzettend veel keus over waar jij jouw vakantie wilt gaan doorbrengen. Markten genoeg, de keus is aan jou! Mensen houden van gezelligheid en vinden het fijn om met andere mensen in contact te komen. Het bezoeken van markten geeft ze dat ‘’ons kent ons gevoel’’ Ook al ben je op vakantie en in een totaal andere omgeving dan die je gewend bent. Het bezoeken van markten kan je het gevoel geven dat je erbij hoort. Iedereen is vrolijk en blij. Je maakt een praatje hier en daar en bestelt een lekker patatje. Dan heb ik het nog niet eens gehad over alle schatten die je misschien wel gaat vinden op de verschillende marktjes. 

 

Een vakantie in Zuid-Limburg

 
Dat Zuid-Limburg een populaire vakantieplek is dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Een vakantiehuis Zuid-Limburg is zeker een aanrader. Er is ontzettend veel te doen in Zuid- Limburg en wanneer je een vakantiehuis Zuid-Limburg hebt gehuurd en dus voor langere tijd kunt blijven dan kun je rustig de tijd nemen om alle mooie plaatsen in Zuid – Limburg te ontdekken!
Het bezoeken van markten is iets bijzonders, je hebt daarin twee type mensen; mensen die een hekel hebben aan het bezoeken van markten en mensen die gek zijn op markten. Aangezien jij op deze website belandt bent, behoor jij vast tot die laatste categorie. Ikzelf ben ook gek op markten bezoeken. Heerlijk slenteren en rondkijken. Op zoek naar mooie schatten of lekkere streekproducten. Het hangt er natuurlijk maar net vanaf welke markt of markten je bezoekt. Zelf ga ik graag naar zoveel mogelijk markten toe en ook naar zoveel mogelijk verschillende markten. 
Elke week zijn er in Zuid- Limburg de zogeheten ‘’weekmarkten’’. Zoals de naam al zegt, vinden deze wekelijks en soms zelfs meerdere dagen in de week plaats. Hier kun je terecht voor je groente en fruit, maar bijvoorbeeld ook voor vis, vlees en kaas. Eén keer in de week zijn er ook kraampjes onder andere met  kleding en stoffen en kraampjes waar je bijvoorbeeld knutselspullen en leuke kaartjes kunt kopen. Een kibbelingkar en frietkraam kunnen natuurlijk ook niet ontbreken! Vlak voordat je naar huis gaat scoor je natuurlijk ook nog even je lievelingsbloemen bij de kraam van de bloemist. Naast de ‘’weekmarkten’’ worden er ook verschillende braderieën gehouden, de worden druk bezocht. Ze zijn zo geliefd dat mensen er graag een stukje voor willen rijden. 
 
Ik hoop dat ik jouw enthousiasme voor de markten weer een beetje heb kunnen aanwakkeren en dat je zin hebt om binnenkort weer jouw lievelingsmarkten en braderieën te gaan bezoeken. Wie weet scoor jij wel weer de mooiste pareltjes en de beste deals. De sfeer en de gezelligheid van de markt vind je nergens anders, wanneer kom jij eens langs?
 

Lees ook: