Over MM Partnerberichten Marktaankopen pimpen met verf

De markt is bij uitstek de geschikte plek om allerlei leuke items te kopen. Vooral op rommelmarkten kom je geregeld tweedehands spullen tegen die een aankoop waard zijn. Soms verkeren ze in goede staat en hoef je niets te doen, maar er zijn ook items die wel een boost kunnen gebruiken als het gaat om het uiterlijk. Sommige meubelstukken zien er bijvoorbeeld wat oud uit, maar zijn verder gewoon intact. Gelukkig is er veel mogelijk als je gebruikmaakt van verf. Zo tover je aankopen waar je wellicht over twijfelt om tot topaankopen en kun je spullen een tweede leven geven. Hieronder bieden we je wat inspiratie.

Tweedehands meubels pimpen

Op de markt kom je geregeld oudere meubels tegen. Vaak hebben deze meubels een vintage look. Een meubelstuk mag zijn leeftijd tonen. Het geeft een meubel een authentieke en klassieke uitstraling. Maar tegelijkertijd biedt een oud meubelstuk je ook de mogelijkheid om zelf je creativiteit de vrije loop te laten. Met verf kun je een meubelstuk moderniseren, oneffenheden verbergen of het item simpelweg van een andere look voorzien. Hierbij kun je gebruik maken van een lakverf, bijvoorbeeld deze Flexa Strak in de Lak. Dit is één van de beste aflakproducten van dit moment. Wil je een meer robuust uiterlijk? Pas dan krijtverf toe op een meubelstuk.

Omgeving rondom je marktaankopen aanpassen

Met verf kun je niet alleen je aankopen op de markt aanpassen, maar ook de plek waar je het gaat plaatsen. Stel dat je een ouderwetse houten kastje hebt gekocht, maar je interieur is op het moment wat te modern. In dat geval kun je met behulp van verf je muren een meer klassiek uiterlijk geven. Met behulp van latex muurverf is er veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur zoals wit, grijs of beige om het tweedehandse meubelstuk nog meer te laten opvallen. Of combineer het juist met een uitgesproken kleur. Met verf kun je alle kanten op.

Vazen en potten pimpen

Op markten kom je diverse mooie items tegen. Vazen en potten zijn hier goede voorbeelden van, en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit soort spullen het altijd goed doen onder de bezoekers van markten. In sommige gevallen zijn de vazen of potten zelfs handgemaakt. Hoe indrukwekkend is dat? Mogelijk zijn de vazen en potten al van decoratie voorzien, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Denk bijvoorbeeld aan spullen van keramiek. Maar dat biedt jou juist de kans om de vazen en potten zelf te pimpen met verf. Kies voor een kleur die goed past bij de rest van je interieur of schilder er zelf een patroon op. 

Glaswerk

Glaswerk is wellicht niet het eerste item waar je aan denkt als je producten met verf wilt pimpen, maar het is absoluut mogelijk om de uitstraling van glaswerk te verfrissen met verf. Met een verf op waterbasis kom je een heel eind, en bovendien kun je bij veel verkooppunten terecht voor speciale glasverf. Zo voorzie je het glaswerk van een nieuw jasje. Kies een leuke kleur uit of voorzie het glas van een uniek patroon. Op deze manier haal je nog meer uit je marktaankopen.

Lees ook: