Over MM Partnerberichten De rol van groene markten bij het bevorderen van duurzaamheid en natuurinclusief bouwen

De rol van groene markten bij het bevorderen van duurzaamheid en natuurinclusief bouwen

Groene markten zijn enorm belangrijk voor het bevorderen van duurzaamheid en natuurinclusief bouwen. Mensen worden een stuk bewuster van de natuur naar aanleiding van een bezoek aan een groene markt. Er staan namelijk allemaal kramen die uitleg geven over groen en duurzaam leven. Hieronder lees je precies waar groene markten nog meer goed voor zijn met betrekking tot duurzaamheid en natuurinclusief bouwen.

Groene markt en natuurinclusief bouwen: wat heeft dat met elkaar te maken?

Op een groene markt vind je allemaal kraampjes die iets te vertellen hebben over het klimaat, het milieu en duurzaam leven. Ook zijn er kraampjes te vinden die aspecten uitleggen over natuurinclusief bouwen en wat jij kunt aanpassen aan je huis om bij te dragen aan de biodiversiteit. 
Denk hierbij aan een vleermuiskast die je kunt laten plaatsen in je tuin. Doordat er veel spouwmuren verdwijnen bij nieuwbouwhuizen, zijn de vleermuizen op zoek naar een nieuw onderkomen. Dankzij een vleermuiskast hebben de vleermuizen een plek waar ze terecht kunnen en waar ze gerust kunnen leven. Een ander voorbeeld van natuurinclusief bouwen is dat je je dak groen kunt maken. Hierdoor hebben organismen veel meer ruimte om te leven en blijft je huis goed geïsoleerd. Groen op je dak zorgt er namelijk voor dat de warmte in de zomer minder snel binnen kan komen.

Duurzaamheid op een groene markt

Een groene markt brengt niet alleen informatie over natuurinclusief bouwen, de kraampjes geven ook informatie over duurzaamheid. Duurzaam leven is in de maatschappij enorm belangrijk om rekening mee te houden en om toe te passen in de praktijk. Een voorbeeld van duurzaam leven is minder lang douchen, minder vlees eten en vaker de fiets pakken zijn aspecten waar je rekening mee kunt houden. Duurzaam leven helpt namelijk de aarde te blijven bestaan. Zonder duurzaamheid raakt de aarde helemaal uitgeput en daardoor zijn de groene markten ook zo belangrijk. Je kunt daar op een leuke leerzame manier kennis vergaren voor een betere wereld. Niet alleen kennis voor jezelf, maar ook voor je gezin is het een leuke manier van leren.

Het belang van het bezoeken van een groene markt

Op de groene markten kun je allerlei kennis vergaren wat te maken heeft met natuurinclusief bouwen en duurzaamheid. Het is namelijk belangrijk dat mensen bewust worden van duurzaam leven. Er staan genoeg kraampjes met bijvoorbeeld biologische producten die je kunt proeven, producten die je kunt gebruiken bij een duurzame levensstijl en verder kun je ook kennis krijgen over manieren om bij te dragen aan de biodiversiteit.

Lees ook: