Over MM Partnerberichten Deurmat op maat: zo kun je hem schoonhouden en plaatsen

Wanneer je op een markt werkt, dan is het natuurlijk logisch dat je je schoenen niet schoon kan houden. Toch is het van belang dat je met schone schoenen je huis betreedt. Het is niet alleen beter voor de schoenen, maar ook voor je vloeren is het beter dat je schoenen schoon zijn. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat je vloer beschadigd raakt en hoef je ook minder vaak je woning stof te zuigen. Een goede mat op maat is dus zeker wel van belang in je woning. Hieronder lees je precies hoe je de mat moet plaatsen en hoe je hem gemakkelijk schoon kunt houden voor optimaal gebruik.

Deurmat kiezen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een deurmat op maat kiest die past bij jou en je woning. Het is dus goed om eens te gaan kijken welke deurmat je bij de deur wilt hebben liggen. Zo kan het zijn dat je vaak met natte schoenen je woning gaat betreden. Het is dan slim om bijvoorbeeld te kiezen voor een droogloopmat op maat. Met een droogloopmat kun je gemakkelijk je schoenen niet alleen schoonmaken maar ook nog eens droog. Zo krijg je in je woning geen last van natte plekken door je schoenen. Verder kun je er ook voor kiezen om je deurmat buiten neer te leggen, zodat je geen last hebt van viezigheid in huis. Toch is het wel van belang om een mat binnen te hebben liggen. Kies een goede locatie voor de mat, de juiste kleuren die passen bij de hal en natuurlijk de goede afmetingen. Op die manier heb je binnen no time een deurmat op maat in je woning liggen.

Je deurmat plaatsen

Mocht je een deurmat op maat hebben gekozen die naadloos bij jouw woning aansluit, dan is het natuurlijk verstandig om de deurmat in je woning te plaatsen. Zo kan het zijn dat je een stukje vloer mist waar de mat moet komen te liggen. Het is hoe dan ook belangrijk om ook een ondermat mee te nemen in je bestelling. Op die manier bescherm je de ondergrond van de mat en zorg je ervoor dat er geen viezigheid in de vloer komt te zitten. Verder is het ook van belang dat je de mat op maat rustig vastplakt door middel van tape of gekwalificeerde lijm. Op die manier zorg je ervoor dat de mat niet kan bewegen, waardoor mensen er niet overheen struikelen of vallen. Als je dit hebt gedaan, dan kun je snel gebruik gaan maken van een deurmat op maat die perfect is geplaatst in je woning.

Je deurmat schoonmaken

Een deurmat op maat in je woning is natuurlijk ideaal, toch moet je niet vergeten dat hij veel vuil opvangt van je schoenen. Zo is het verstandig om je deurmat eens in de zoveel tijd schoon te maken. Een deurmat schoonmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat je het meeneemt in je routine. Zo kun je gemakkelijk met een stofzuiger de grootste stofdelen en viezigheid wel weghalen. Mocht dit niet helemaal lukken, dan kun je de mat ook loshalen om hem goed uit te kloppen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je deurmat schoon te maken met zeep en warm water. Op die manier haal je veel stof uit je mat, waardoor hij weer schoon in je hal kan liggen. Er zijn dus verschillende manieren om je deurmat te kunnen onderhouden. Wel is het van belang dat je na ongeveer vijf jaar een nieuwe mat aanschaft. Op die manier blijft de mat zijn goede functie doen en kun je zonder problemen je voeten blijven vegen.

Lees ook: