Over MM Partnerberichten 5 tips voor een industrieel interieur!

Steeds vaker wordt een interieur ingericht aan de hand van een bepaalde stijl. Tegenwoordig zijn er veel verschillende stijlen die gehanteerd kunnen worden, maar de industriële stijl is de laatste jaren de populairste. Een industrieel interieur is op verschillende wijze te bewerkstelligen met het toevoegen van bijvoorbeeld een wandkleed of ruwe materialen. Een wandkleed kopen in de industriële stijl.

Gebruik veel ruwe materialen

Op het moment dat je de industriële stijl wilt gaan hanteren in je woning, is het belangrijk dat je gaat werken met ruwe materialen. Metaal, bakstenen of beton zijn hier goede materialen voor. Of je er nu voor kiest om de gehele ruimte in deze materialen te laten maken, of je kiest voor enkele accenten. Het is belangrijk om ruwe materialen te gebruiken om het interieur om te toveren naar de industriële stijl. Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een bakstenen muur zijn. Door de muur niet af te werken met stucwerk, krijg je direct een industrieel gevoel bij de muur. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om behang te kiezen in een bakstenen patroon. Dit geeft de ruimte praktisch hetzelfde effect, maar zorgt wel voor een mooiere afwerking.

Gebruik natuurlijke materialen

Naast dat er veel ruwe materialen gebruikt worden in de industriële stijl, is het ook belangrijk dat je gaat kijken naar het toevoegen van natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout of verschillende stoffen. Het hout is erg leuk te vervaardigen in bijvoorbeeld een tafel, stoelen of tv-meubel. Hierin is de combinatie met ruwe materialen erg leuk. Kies bijvoorbeeld voor een houten tafelblad met metalen poten! Vervolgens is het erg leuk om een wandkleed van Muurtje toe te voegen aan het industriële interieur. Voor een industrieel interieur is een wandkleed in donkere of ruwe kleuren het beste. Bovendien biedt een wandkleed ook nog eens extra voordelen voor je woning. Een groot wandkleed aan de muur zorgt er bijvoorbeeld voor dat je woning nog beter geïsoleerd is.

Meubels in de industriële stijl

Bij het omtoveren van het interieur naar de industriële stijl, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de meubels die je toevoegt aan je interieur. De meubels zijn namelijk een groot en belangrijk onderdeel van het interieur. Zorg er in eerste instantie voor dat de meubels aansluiting vinden bij de rest van het interieur. Hierbij is het slim om de kleuren van de muren en accessoires in de meubels terug te laten komen. Hierdoor krijgt je interieur een mooi geheel en zorg je voor de

Industriële verlichting toevoegen

Door het toevoegen van de juiste verlichting, kun je het interieur maken of breken. Het is voor een industrieel interieur erg leuk om een grote hanglamp toe te voegen. Deze vintage hanglamp past vaak perfect boven de eettafel om de echte industriële stijl door te laten komen. Daarnaast zorg je er met verlichting voor om de nadruk te leggen op bepaalde items in het interieur. 

Ga voor vintage accessoires

Tot slot ga je het interieur afmaken met accessoires. Deze zorgen uiteindelijk voor het karakter van de ruimte. Door zichtbaar metaal te gebruiken voor de accessoires, krijg je direct leuke accenten voor de ruimte. Daarnaast is het verstandig om de accessoires te combineren met grotere items in het interieur, zoals bijvoorbeeld de tafels en de stoelen. 

Lees ook: