Over MM Partnerberichten Zes benodigdheden voor een professionele marktkraam

Het opzetten van een professionele marktkraam vereist meer dan alleen een goed product. Om succesvol te zijn op de markt, moet je kraam zich onderscheiden, efficiënt zijn ingericht en aantrekkelijk zijn voor potentiële klanten. Of je nu voedsel, kleding, handgemaakte goederen of iets geheel anders verkoopt, bepaalde benodigdheden zijn onmisbaar voor elke professionele marktkraam. Hier zijn zes onmisbare elementen die je helpen om jouw kraam naar een hoger niveau te tillen.

1. Hoogwaardige tent of luifel

Een duurzame en stevige tent of luifel beschermt je producten, jezelf en je klanten tegen zon, wind en regen. Het is niet alleen een praktische noodzaak maar ook een kans om je merk te presenteren. Kies voor een tent die gemakkelijk op te zetten is en waarvan je de kleuren en branding kan aanpassen aan je bedrijfsidentiteit.

2. Duidelijke signage

Effectieve signage trekt de aandacht van voorbijgangers en maakt meteen duidelijk wat je verkoopt. Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam, logo en wat je aanbiedt van een afstand leesbaar zijn. Overweeg daarnaast ook prijslijsten, productinformatie en eventuele aanbiedingen duidelijk weer te geven.

3. Kwalitatieve product displays

De manier waarop je jouw producten presenteert, kan een grote invloed hebben op de verkoop. Gebruik displays die je waren op ooghoogte brengen en ervoor zorgen dat ze gemakkelijk te bekijken en te bereiken zijn. Denk hierbij aan tafels, planken, rekken of zelfs hangende systemen, afhankelijk van wat je verkoopt.

4. Efficiënte betaaloplossingen

In het digitale tijdperk verwachten klanten dat ze op verschillende manieren kunnen betalen. Zorg ervoor dat je naast contant geld ook betalingen kunt accepteren via pin, creditcard en eventueel mobiele betaalapps. Een mobiel pinapparaat is een flexibele en klantvriendelijke oplossing.

5. Verlichting

Als je ook in de vroege ochtenduren of laat op de dag verkoopt, is goede verlichting cruciaal. Dit helpt niet alleen bij het creëren van een uitnodigende sfeer, maar zorgt er ook voor dat je producten ook bij minder daglicht goed zichtbaar zijn. Kies voor LED-verlichting voor een energiezuinige en duurzame optie.

6. Verpakkingsmateriaal en draagtassen

Hoogwaardig verpakkingsmateriaal en draagtassen zijn niet alleen praktisch voor het meenemen van producten, maar bieden ook een uitstekende kans voor branding. Kies voor milieuvriendelijke opties zoals papieren tassen of herbruikbare stoffen tassen met je logo erop. Zorg ook voor diverse verpakkingsmaten en -stijlen die passen bij de aard van je producten, van doorzichtige zakjes voor kleine artikelen tot stevige dozen voor kwetsbare waren. Overweeg de plastic tasjes van Moniss eens als je nog op zoek bent naar draagtassen voor jouw marktkraam.

Door deze essentiële elementen te integreren in je marktkraam, zet je niet alleen een stap richting een meer professionele uitstraling, maar verbeter je ook de klantenervaring. Dit kan leiden tot meer verkoop, een sterker merkimago en uiteindelijk een groter succes op de markt. Begin met deze basisbenodigdheden en experimenteer vervolgens met wat het beste werkt voor jouw specifieke product en markt.

Lees ook: