Over MM Partnerberichten Nog altijd populair: foodtrucks op de markt

Nog altijd populair: foodtrucks op de markt

Hoe gezellig is het als je zelf op een markt bent en je ontdekt rond lunch- of snacktijd een toffe foodtruck waar je echt lekkere dingen kan halen? Heel gezellig natuurlijk. Daarom is de foodtruck nog altijd heel populair onder horecaondernemers. Geen wonder natuurlijk, want je kan je lekkernijen met het hele land delen. En dankzij professionele apparatuur doet de keuken van je foodtruck niet onder voor die van een stenen restaurant. Veel restaurants hebben er zelfs een foodtruck bij om zo nog meer mensen bekend te maken met hun assortiment. Ideaal om leuke festivals mee te bezoeken en om mee op een markt te staan.
 

De markt op

De markt is de plek waar je heen gaat om boodschappen te doen bij een authentieke kaasboer of groenteman. Kramen met heerlijke koekjes en broden van de warme bakker, verse vis en kaas wisselen elkaar moeiteloos af met marktkramen vol heerlijke olijven, pinda’s en snoepjes. Op de markt kun je echt verse ingrediënten kopen. Waarom zou je die dan niet direct in je foodtruck verwerken tot taco’s, belegde broodjes, verse friet of salades? De foodtruck is op de markt niet meer weg te denken. Naast de gebruikelijke snacks en broodjes worden churro’s, pizza’s en pokébowls steeds geliefder. Als je een foodtruck hebt, is de wekelijkse markt op het plein een ideale gelegenheid om nieuwe gasten te trekken.
 

Festivals

De foodtruckbranche biedt een grote diversiteit aan lekkernijen voor iedereen. Daarom worden er al een flink aantal jaren leuke foodmarkten en foodfestivals georganiseerd, speciaal voor deze mobiele restaurants. Hier komen ze allemaal samen en verwelkomen ze gasten uit de wijde omtrek voor een hapje, drankje en een heerlijke beleving. Natuurlijk kost een dergelijke deelname geld, maar als je dankzij je inzet en goede apparatuur iedereen voor een goede prijs iets lekkers kan aanbieden, betaalt die standplaats zich echt dubbel en dwars terug.
 

Voor feesten en partijen

Feestjes en evenementen gaan moeiteloos samen met lekker eten en drinken. Een evenement voor kinderen gaat bijvoorbeeld perfect samen met een pannenkoekentruck, terwijl het kampioensfeest niet zonder een mobiele tap kan. Ieder feest kan worden opgeluisterd door een foodtruck en dat maakt de foodtruck populairbij heel veel organisatoren van feestjes, evenementen en bijeenkomsten. Het is eigenlijk een vorm van catering, maar dan op een andere manier dan het verzorgen van een lopend buffet. Alhoewel… met je foodtruck zijn daar natuurlijk ook mogelijkheden voor.
 

Catering verzorgen

Professionele apparatuur voor de keuken is natuurlijk ideaal als je een cateringbedrijf hebt. Het cateren van vergaderingen, bedrijfsfeesten, beurzen en bijeenkomsten is de laatste tijd gelukkig ook weer aangetrokken. Dat komt door het feit dat er weer volop leuke evenementen worden georganiseerd. Met een foodtruck of andere mobiele keuken is het heel gemakkelijk om warme en koude gerechten te serveren. Bouw je ook nog eens een bar op, dan kun je vanuit je mobiele keuken direct drankjes schenken; net zo makkelijk. Professionele keukenapparatuur helpen je om snel de lekkerste dingen aan de gasten voor te zetten. Een investering die zich zeker zal terugbetalen.
 

Vergunningen en regels

Het is heel tof om een foodtruck te starten. Vooral als je een goed concept hebt en lekkere dingen kan serveren aan je gasten. Het is wel goed om, voordat je begint, je te verdiepen in de regelgeving waar je als foodtruckhouder mee te maken gaat krijgen. Denk hierbij aan zaken als het regelen van een vergunning voor je standplaats, voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en je houden aan de hygiënecode voor de horeca (HACCP). Je bent immers een restaurant of keuken op wielen en ook die zijn gebonden aan allerlei regels.
 

Goed geregeld

Zet voor je begint ook alle zaken op een rijtje die je moet regelen en welke kosten dit met elkaar mee gaan brengen. Denk hierbij uiteraard aan de aanschaf van de foodtruck, professionele apparatuur, eventueel tafeltjes en stoeltjes, mobiele pin, verzekeringen en de kosten voor stalling en brandstof. Dit alles helpt je om een ondernemersplan op te stellen als je een lening wil treffen bij de bank. Vergeet daarbij uiteraard niet om te beschrijven wat je met je foodtruck gaat serveren. Een sample of twee van dit lekkers mag je altijd meenemen naar een gesprek bij de bank.
 

Val op!

Zoals gezegd is de foodtruck een zeer populair concept en beginnen veel horecaondernemers een mobiele zaak. In een markt waar veel trucks te vinden zijn op markten en festivals is het goed om op te vallen. Bijvoorbeeld door een bijzonder product. Misschien kan men wel alleen bij jou dat ene broodje kopen. Of ben je gespecialiseerd in stroopwafels met allerlei toppings. Door een uniek concept te bedenken val je zeker op. Maar door gewoon de allerlekkerste dingen te maken met professionele apparatuur natuurlijk ook! Dat wordt smakelijk ondernemen.

Lees ook: