Over de markt Op de markt

Alle informatie die nodig is om zelf om de markt te staan

Ik wil op de markt staan! Wat komt er allemaal bij kijken om op de markt een kraam te huren? Een eigen bedrijf op de markt beginnen betekent risico's nemen. Vooral als u fulltime een marktplaats gaat bezetten waardoor u voor uw gehele inkomen afhankelijk bent van uw marktbedrijf. Zorg ervoor dat er genoeg financiƫle reserves zijn en thuisfront achter u staat. Op de markt ben je afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer. Let goed op de trends, speel daar op in en houd alles onder controle

Een marktplaatsvergunning is iets anders dan een standplaatsvergunning. U hebt een standplaatsvergunning nodig als u een standplaats wilt op een openbare plek in de open lucht. Bijvoorbeeld op of aan de openbare weg. Een goede en gedegen voorbereiding vergroot uw kans op een succesvolle onderneming op de markten van Nederland. Verzorg de boekhouding goed, op tijd aangifte doen of laten doen door een belasting adviseur bij de belastingdienst en controleer altijd of je vergunningen (nog) in orde zijn en niet gaan verlopen. Onderzoek of er plek is voor jou handel. Vaak is een markt gebrancheerd bezoek Aalsmeer als voorbeeld waardoor er niet te veel van hetzelfde product verkocht mag worden om de diversiteit, de product verscheidenheid en aantrekkelijkheid van de markten te handhaven.

Praat en overleg met zakelijke experts voor het opstellen van een eigen ondernemingsplan. Dit bedrijfsdoel geeft je inzicht in de positie op de markt, je marktdoel, de markt en handel en de haalbaarheid van het marktplan.

-->

Gedegen onderzoek of je handel wel aanslaat bij het lokale doelgroep publiek is onmisbaar. Voorstudie maakt of breekt je onderneming. Er zijn geen diploma's meer nodig voor de verkoop van goederen op de markt. Er worden geen eisen meer gesteld aan het uitoefenen van de ambulante handel. Deze vorm van handel valt onder het basisbedrijf maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor je marktonderneming. De markt heeft romantiek maar deze is ver te zoeken als je 's morgens om 5.00 uur de deur uitgaat en 's avonds om 10.00 uur gebroken thuis komt... en nog je boekhouding moet verwerken. Door weer, wind, storm en sneeuw, ook dat is de markt!

Goed etaleren doet extra verkopen, begin daarmee bij jezelf, zorg dat je er goed en verzorgt uitziet, altijd vriendelijk zijn en kijk de marktbezoeker aan. De klant welke vandaag niet bij je koopt zal dat morgen misschien wel doen. Ook van belang is de uitstraling van je kraam, verkoopwagen of foodtruck. Rok je kraam netjes af met een zeil of stevige doek en laat geen dozen en kratten zichtbaar en rommelig staan. Nu kan iedereen zonder vergunning (zomaar) een eigen bedrijf starten. Win wel informatie in bij de Kamer van Koophandel in je regio omdat er op een paar specifieke branches wel een verplichte vergunning geldt met name tot betrekking inzake hygiƫne voor mens en dier.

Succes als marktkoopman/vrouw en geniet van het marktleven!