Over de markt Alles over de markt

Alles over de markt van toen en nu

Markten bezoeken is bijna het populairste uitjes in Nederland en vaak gratis. Nederland is een echt marktenland. De markt geeft ook vrijheid en is zeker gezond om er biologische producten te kopen en heel sportief voor een lange wandeling

De markt is onderdeel van ons eeuwenoude culturele erfgoed en heden ten dagen de ontmoetingsplaats van en voor de multiculturele samenleving. Er zijn zoveel leuke markten te bezoeken in alle soorten en maten met voor een ieder wat wils op de kramen en verkoopwagens.

De marktsoort of themamarkt kan dan ook op verschillende locaties plaatsvinden en is niet plaatsgebonden. Markten worden met diverse doelen en voor diverse oogmerken gehouden. Wat wil je bereiken met het houden van een markt? Publiek naar je regio trekken, de kas spekken of een goed doel behartigen. Het houden van een markt is inzetbaar voor vele mogelijkheden.

Ook bij grote evenementen zoals een popconcert of festival zal men vaak een themamarkt vinden. Deze eigen soort markten worden druk bezocht door de doelgroepen waar men zich op richt. Dat vraagt dan ook om aangepaste goederen, producten en handel op deze markten.