Over MM Partnerberichten Mooiste stukken vlees die je op een markt kan kopen

Mooiste stukken vlees die je op een markt kan kopen

Wil jij graag een nieuw soort vlees uitproberen voor op de barbecue? Of wil je snel thuis wat te eten klaarmaken? Dan zijn dit vier stukken vlees die je moet uitproberen!

Côte de boeuf

Côte de boeuf wordt bij de ribben weggesneden, aan de voorkant van de rug. Hierdoor is het extra mals. Het bereiden van de côte de boeuf neemt wat tijd in. Om extra smaak toe te voegen kun je zout en peper over het vlees strooien. Daarna kan je het klaarmaken in de pan. Door wat boter te smelten en het vlees 5 minuten op hoog vuur te laten, wordt het mooi bruin. Daarna moet het nog 20 minuten de oven in en is de côte de boeuf perfect om te serveren.

Wagyu beef

Een duurder stuk vlees, maar niet minder lekker, is de wagyu beef. Dit Japanse vlees staat bekend om zijn structuur, smaak en malsheid. Voordat je de wagyu beef gaat garen, voeg je wat peper en zout toe. Smelt wat boter in een pannetje en bak de biefstuk bruin. Voor een rode binnenkant gaar je de wagyu beef voor 1,5 minuut per kant, 2 tot 3 minuten voor een roze kleur en doorgebakken duurt het 4 minuten. Daarna doe je aluminiumfolie om het vlees heen en laat je het in de oven liggen op een temperatuur van 60 graden. Dit doe je 15 minuten en daarna is het klaar om op te eten.

Entrecote

Lekker vlees voor op de barbecue is de entrecote. De entrecote is rood vlees en heeft een volle smaak en zachte textuur. De entrecote wordt dun gesneden uit de rug van de koe. Voor het bereiden van het vlees strooi je er wat zout overheen. Tijdens het grillen van de entrecote draai je het vlees om de drie minuten om. Let wel op dat je pas draait wanneer het vlees niet meer aan het rooster plakt. Wanneer het vlees rond de 48 graden is, haal je het van de barbecue af en is het klaar om op te eten. 

Sukadelap

De sukadelap komt uit de schouderblad van de koe. Belangrijk bij de sukadelap is om het vlees ruim van tevoren, een half uur tot een uur, uit de koelkast te halen. Voor het bereiden van de sukadelap smelt je wat boter in de pan totdat het een bruine kleur krijgt. Dan bak je het vlees voor 2 tot 3 minuten totdat hij bruin wordt. Daarna gooi je wat warm water over de sukadelap heen om het op temperatuur te laten. Zorg er voor dat het vlees net iets onder water staat. Laat het staan op een laag vuur en zet een deksel op de pan. Vervolgens draai je het vlees regelmatig om totdat hij gaar is. Voor extra smaak kun je tijdens het bereiden bijvoorbeeld wat peper en zout of ui toevoegen. 

Lees ook: