Over de markt Op de markt Werken op de markt

Werken op de markt is leuk

Werken op de markt is leuk! Ook op de markt kan de marktkoopman best wel wat hulp gebruiken. Het is vaak druk en de marktbezoekers gaan graag op de markt boodschappen halen bij dezelfde marktondernemers. Mensen gaan graag naar de markt en hebben vaak jarenlang een band met de marktkooplieden. Een daghulpje of zelf een echte baan is dan wel gewenst. De markt is waarschijnlijk een van de leukste omgevingen om op werkzaam te zijn maar dat het hard werken is mag duidelijk zijn.

De markt, door weer en wind gehouden. Werken op de markt, kan ik dat? Een goede conditie en zorgen dat je vroeg aan de kraam staat, zwaar werk kan verrichten, goede sociale vaardigheden en tegen weer en wind kan is van groot belang. Een gezonde levensstijl is normaal in alle soorten werkzaamheden maar op de markt wordt veel van je lichaam gevraagd. Elke dag op je benen staan betekend dat zeker in de wintermaanden de koude je voet en benen in kan trekken. Goede warme ventilerende en isolerende kleding is een must! Gezondheid problemen dien je te voorkomen en er zijn tal van mogelijkheden om je goed voor te bereiden op het werk in de buitenlucht. Informeer bij je marktcollega's, zij staan al vele jaren op de markt en vertellen je graag hoe voorbereidt te zijn op de 4 seizoenen van ons kikkerlandje, Nederland ;-) Voorkom verkoudheid en let goed op je hygiƫne. Op de markten zijn altijd veel mensen aanwezig en niet iedereen wast bijvoorbeeld een paar keer per dag zijn handen en geeft ongemerkt door onbenullig kuchen een virus door. Hou daar rekening mee en bescherm jezelf om een ziektewet en extra kosten voor je baas te voorkomen.

-->

Op de markt werk je de hele dag en ben je afhankelijk van je goede moed en een goede conditie. Constant in beweging, bukken, lopen, staan, zitten, praatje hier praatje daar, het is een belastberoep voor je lichaam, een job van alle markten thuis. Door zuinig en doordacht met je lichaam om te gaan kun je het werken op de markt makkelijk aan. Rook niet, drink niet en als je toch werkt op de markt, kijk voor een gezonde hap! Waar kun je beter verse producten kopen dan op de markt. Maak daar gebruik van. Koopjes op de marktten zijn veel goedkoper dan bij de grootgrutters. Daarnaast heb je nog vele collega's en krijg je vaak een leuke korting op zowel kleding als voedsel. Van belang is ook om regelmatig langs de huisarts te gaan en een check te doen op je gezondheid. Op de markt is het echt hard werken en dat kan sporen veroorzaken of achterlaten op je lichamelijk gestel. Een onderzoek zo nu en dan kan geen kwaad en voorkomen is beter dan genezen.

De markt is romantiek maar ook hard werken en dat ga je voelen! Extra aandacht gaat toch wel naar de koudere dagen op de markt. Zoals eerder vermeld komt veel kou uit de grond dus vraag tips aan collega's als je op de markt gaat werken hoe de gehele dag warme en droge voeten te houden. Stevige schoeisel en warme sokken zijn van groot belang. Ook dient een kraam goed afgeschermd te zijn tegen de soms slag regens en een ijzige wind. Voorkom dat je kleding nat wordt, deze zal de hele dag vochtig blijven en een slechte werking op je lichaam veroorzaken. Drink en eet warm, ook dat is een aanrader. Ga je bij een ervaren koopman werken, dan weet je zeker dat hier al vele jaren ervaring op de markt staat en je in een veilige en warme omgeving zal gaan werken. Werken op de markt doe je met plezier maar zeker een goede en veilige voorbereiding is van groot belang.