Over de markt Op de markt Inrichting en veilige marktkraam

Veilig op de markt met handige marktkraam

Maak je kraam veilig en zorg voor een overzichtelijke werkomgeving op de markt. Deel je kraam effectief in en benut al de ruimte. Marktgoederen welke ingepakt zijn in dozen, kratten of verpakkingen kunnen als deze leeg zijn, dienen als verhoging op de markttafel. Zo springen de producten meer in het oog van de bezoekers. Door de handel op diverse hoogtes aan te bieden kun je de aantrekkelijkheid van de producten verhogen.

Heb je een webshop, vooral kenbaar maken op de markt! Laat vlaggen maken of een banner welke je als afrok (zodat de voorkant tot de grond is afgedekt) voor de kraam kunt hangen Gratis reclame op de markt maar laat je shop en producten dan ook goed opvallen. Kunnen de marktbezoekers niets vinden op je kraam wat ze willen kopen, geef een folder van je webshop en nodig ze uit om je site te bezoeken. Bij trouwe klanten kun je korting geven of om nieuwe klanten te vinden bedenk je leuke acties! Bij het bezoek aan je kraam kun je het email adres vragen en verzoeken of men lid wil worden van je nieuwsbrief. Stuur in dezelfde nieuwsbrief een kortingactie mee, in te dienen op de markt of via je webshop. Als de marktdag aan de gang is, maak eens een foto of filmpje van je kraam of laat een bekende jou en je kraam op de foto zetten. Maak deze marktkraamfoto met en zonder publiek en zet deze ook op je sites. Plaats deze vooral op sociale media. Laat vrienden, kennissen en familie weten dat je vandaag op de markt staat. Misschien komen ze wel langs om een product bij je te kopen of te komen kijken naar je kraampje.

advertentie

Gewoon, omdat ze het leuk vinden dat je op de markt staat. Vraag aan vrienden, bekenden of ze commentaar willen geven hoe je kraam eruit ziet. Hoe je de kraaminrichting beter kan doen of tips om je kraam te optimaliseren voor een volgend marktbezoek. Zoek een hulpje als je veel producten verkoopt. Als het druk wordt op de markt kun je met hulp beter de taken verdelen. Hulp is ook handig als je naar de toilet moet op de markt en zo je kraam niet onbewaakt achter laat. Jammer maar helaas, er zijn altijd lieden die met slechte bedoelingen een markt bezoeken. Geef deze dieven geen gelegenheid om producten te stelen van je kraam. Maak de duurdere artikelen vast met een draad, desnoods een stevig visdraad zodat je goederen niet ongemerkt meegenomen worden door boeven. Dan: doe altijd aangifte tegen marktdieven. Dit is de enige manier om het roven van andermans goederen op de markt tegen te gaan.

Het dient altijd aanbeveling om mensen te waarschuwen voor zakkenrollers! Deze rovers zijn zeer professioneel actief op locaties waar zich veel mensen bevinden. Speciaal op markten slaan zij toe dus laat onbekenden niet meekijken hoeveel geld er in je knip zit. Waarschuw de bezoekers regelmatig. Draag geld of je portemonnee voor op je lichaam, goed zichtbaar voor jezelf. Handig is, om ook hier een klein stevig kettinkje aan vast te maken. Laat je niet verrassen door diefstal en zorg dat je rovers en zakkenrollers te slim af bent op de markt. Vals geld komt veel voor op markten. Op de markt gaat veel cash geld om dus zorg dat je vals geld herkend. Er zijn kleine pennen en handige vals gelddetectie apparaten op de markt waarmee je kunt controleren of het geld echt is wat tussen de betalingen zit. Met betaling van diverse financiŽle briefjes hoeft er maar een briefje van EUR 50 tussen te zitten welke vals is en daar gaat je winst op de markt. Daarnaast, heb je het niet in de gaten dat je vals geld ontvangt, ongemerkt geef je het zelf uit. Voor je het weet zit je op het politiebureau en in de problemen waar je niet blij van wordt.