Over de markt Op de markt Kraam inrichten

Etaleren doet verkopen op de kraam

Wil je op de markt staan? Hoe richt je de marktkraam in? Etaleren doet verkopen, zeker op de markt. Van groot belang is het om de marktgoederen goed te presenteren aan het winkelend publiek. Bij het bezoek aan de markt moet de verleiding aantrekkelijk zijn voor de bezoekers om te komen snuffelen op je kraam. Het streven van een kwaliteit markt is een betere uitstraling van de markt door de kramen aan de voorkant af te rokken en de dozen en kratten uit het zicht te halen. Samen maak je de markt!

Ga na welke markt van een marktorganisatie het beste bij jouw handel past. Met andere woorden, richt je wel op de juiste doelgroep van marktbezoekers. De marktorganisatie dient voldoende reclame te maken, daar betaal je ook voor! Heeft het marktbeheer de markt op marktenmarkten.nl aangemeld? Promoten zij de markt? Sta je op een overdekte markt of sta je buiten. Bereid je voor op wat het weer op de marktdag gaat doen als je op de markt gaat staan. Kijk vooraf naar de weersvoorspellingen. Gaat het regenen, zorg ervoor dat de handel en jijzelf beschermd zijn. Als je een kraam huurt, zit er enkel maar een plastic dakje boven je hoofd en een houtenblad verdeeld over enkele planken. Achter de kraam en naast de kraam heeft het weer, de regen en wind, vrij spel. een flinke windvlaag zal de handel over de markt hen blazen. Het is zeker de moeite waard om een marktverzekering af te sluiten. Dit kan meestal bij je eigen verzekeraar om kosten te dekken. Maak zeilen goed vast, Plaats lichte producten uit de wind. Pas op voor water, dit komt echt overal op je kraam en bescherm je marktproducten die zeker niet nat mogen worden.

advertentie

Gebruik een zeil dat meer dan de artikelen op en over je kraam bedekt. Het beste is een doorzichtig plastic zeil, zo is de handel nog zichtbaar voor jezelf maar zeker voor het publiek dat toch aanwezig is om te kopen op een regenachtige marktdag. Vergeet geen zeem om het zeil schoon te vegen na een regenbui. Leg een mooi kleed op je markttafel, zorg ervoor dat je producten eruit springen en duidelijk zichtbaar zijn op het marktkleed. Rok je kraam af, laat geen dozen zichtbaar onder de kraam staan vanaf de bezoekende koperskant van de kraam. Als je handel krijgt in kartonnen dozen is het misschien handig om deze in plastic bakken over te zetten. Deze zijn steviger en meer bestand tegen het markt weer in Nederland. Daarnaast kun je deze gebruiken om de handel beter en hoger te presenteren op de markt. Een mooi zeiltje of plastic doek doet wonderen. Hang een zelfde kleur doek aan de achterkant en zorg er tevens voor dat de wind en regen niet in of door de kraam kan komen.

Een kraam heeft veel verkoop ruimte, benut de zijkanten. Onder het dak van de kraam kun je met een stevig touw opvallend veel handel goed zichtbaar ophangen. Neem een kassa mee in de vorm van een geldkist en zorg ervoor dat er voldoende wisselgeld aanwezig is. Het is niet prettig om telkens aan je buren te vragen; kun je 50 euro wisselen? Kun je 20 euro wisselen? etc. Door wisselgeld ben je zo heen dus probeer gepast geld te vragen aan de koper. Heb je groter en duurdere handel, overweg dan om een pinapparaat te huren. Span een touw over de gehele lengte en hang handel op in het zicht. Er zijn speciale markt stellingen en uitschuif stangen die je kraam nog breder en mooier maakt bij jouw product presentatie. Ook voor de zijkant zijn er speciale markt rekken waar je met klemmen stevig je handel kunt uitstallen. Houd hiermee wel rekening met je mede marktkooplui en of het is toegestaan van het marktbeheer.

Zorg dat je voldoende grote en kleine tangetjes hebt om de handel en zeilen vast te zetten. Touw, een schaar, pen of potlood, wisselgeld, Grote kartonnen platen voor de handel aan te duiden, prijskaartjes die op een speciale manier gemaakt zijn en weer bestendig zijn. Misschien een stuk karton voor op de grond om je voeten warm te houden? Zorg ervoor dat dit allemaal georganiseerd is op je kraam. Richt je kraam zo in, zodat je alles snel terug kunt vinden. Ga niet verstoppertje spelen achter je kraam. Zorg ervoor dat je zichtbaar bent en blijft. Er zijn handige inklapbare hoge krukken te koop zodat jij het zicht op je handel en publiek kan houden. Het oog contact is hier ook van belang en vriendelijkheid vanuit jezelf. Op de markt is contact met je collega's dan ook van groot belang. Waarschuw elkaar bij verdachte omstandigheden. Wees altijd op je hoede! Veel plezier en een succesvolle verkoop op de markt gewenst!